Dr Aleksandra Pięta

Dr. Aleksandra Pięta

Beroep: arts, psychiater te Warschau. Polen.
Instagram: med_moiselle

Waarom ben je dokter geworden?

Voor zover ik me herinner, is medicijnen altijd in mijn leven geweest.

Mijn beide ouders zijn apothekers. Toen ik een klein meisje was, vond ik het heerlijk om bij de apotheek te spelen en grappige namen van medicijnen te leren. Bij ons thuis spraken we veel over gezondheid en alle aanverwante onderwerpen. Ik heb vrij vroeg besloten wie ik in de toekomst wil zijn

Ik ben gefascineerd door het menselijk lichaam. Ik wil zoveel mogelijk weten over deze geavanceerde machine; hoe het organisme verandert tijdens ziekte en, nog belangrijker, hoe die veranderingen te voorkomen en hoe mensen te helpen.

Dr Aleksandra Pięta

Waarom heb je voor psychiatrie gekozen?

Sommige mensen beschouwen psychiaters niet als ... echte artsen. Ik ben het er niet mee eens.

Voor onze patiënten is de behandeling meestal langdurig, dus we hebben tijd voor een gesprek. Ik denk dat dit een cruciaal onderdeel is van een succesvolle behandeling. Het is gebruikelijk dat psychiatrische patiënten lijden aan somatische aandoeningen zoals longontsteking of hartinfarcten, dus het is belangrijk om uitgebreide kennis te hebben over interne geneeskunde. Het maakt de psychiatrie een perfect vakgebied om een holistische benadering te bereiken en te beoefenen: genezing van lichaam en geest.

Je runt ook een blog. Wat is je drijfveer?

Blog post

Toen ik nog studeerde, was ik actief lid van studentenorganisaties. Ik heb daar veel interessante mensen ontmoet. Velen van hen waren veel meer ervaren en wijzer dan ik en stonden te popelen om hun kennis te delen. Daardoor wist ik wat ik kon verwachten bij het kiezen van mijn specialiteit of welke boeken ik moest kiezen om goed voorbereid op de examens te zijn. Ik weet het zeker - de informatiestroom is van vitaal belang in dit beroep en kan veel dingen draaglijker maken. Dit is de reden waarom ik ervoor heb gekozen om mijn ervaringen, gedachten en ideeën te delen met iedereen die geïnteresseerd is.

Ik weet dat het beoefenen van geneeskunde soms moeilijk kan zijn, dus waarom zou je elkaar niet helpen? Ik heb veel hulp gekregen en die wil ik nog verder doorgeven. Mijn doel was om een ​​plek te creëren, misschien zelfs een gemeenschap, waar elke geneeskundestudent gemakkelijk handige tips en trucs zou kunnen vinden, of een beetje begeleiding om kracht te vinden bij het nastreven van de droom om dokter te worden. Mijn blog heeft ook een andere, meer vrouwelijke kant, gerelateerd aan med fashion. Hier deel ik mijn observaties en ideeën over hoe je je enige zelf, professionele arts en een dame kunt zijn met subtiele accessoires of interessante medische mode-keuzes 😉

What is the most important thing about medical uniform?

Wat is het belangrijkste aan een medisch uniform?

Ons uiterlijk is het eerste wat de patiënt ziet. Dit is de eerste indruk, ons visitekaartje. Er is maar één kans om een ​​goede eerste indruk te maken. Esthetische, professionele en elegante outfits maken het verschil – het breekt het ijs en ik beschouw het als een eerste stap op weg om het vertrouwen van mijn patiënten te winnen. Ik hou niet van ouderwetse witte laboratoriumjassen - ze lijken de afgrond tussen arts en patiënt te verdiepen. Witte jassen kunnen zelfs de resultaten van medische keuringen beïnvloeden (witte jassen hypertensie).

Een goede relatie tussen patiënt en arts is het meest elementaire in de geneeskunde. In de psychiatrie, waar bijna de hele behandeling gebaseerd is op onderlinge communicatie, zou het een nog grotere impact kunnen hebben.

Daarom kies ik voor mode-oplossingen die me een veilig gevoel geven bij patiënten en ze niet bang maken. Om die afgrond – hierboven genoemd – te laten verdwijnen. Ik breng de meeste van mijn dagen door in het ziekenhuis, op het werk. Me op mijn gemak voelen is belangrijk voor mijn welzijn. Daarom heb ik Jannuu gekozen als een perfect medicijn voor elk genoemd symptoom. Jaanuu is comfortabel, gemaakt van antibacteriële vezels - dus het is veilig en last but not least - het is erg elegant!

Mai 29, 2020